آموزش نوشتن یک پروپوزال عالی برای طراحی سایت و برنامه های موبایل

شما طراح سایت شدید تا سایتها و اپلیکیشن های عالی طراحی کنید. قرار نبود دیگه با مشتریهایی که پولشونو به موقع پرداخت نمی کنن سر و کله بزنید یا ساعتها دنبال پیدا کردن مشتری بگردید.

حتی قرار نبود بعد از اینکه مشتری مورد نظر رو پیدا کردید، برای طراحی هاتون پروپوزال (پیشنهادیه) بنویسید. اما متاسفانه واقعیت اینطوریه. مشتریها توقع دارن که قبل از استخدام شما پروپوزال کارتونو ببینند.
حالا باید چی کار کنیم؟

چطور میشه پروپوزال نویسی رو از یه وظیفه به یه ابزار فروش تبدیل کنیم

اگه میخواهید پول دربیارید نمیتونید از این کارهای خسته کننده خلاص بشید. خیلی از طراح های سایت هم همین کارها رو میکنن و انجام این کارها برای طراحی وب سایت ضروریه. اما باهاش به شکل یه وظیفه ای که باید انجام بدن برخورد میکنن و هر کاری که از عهدشون برمیاد انجام میدن و ازش میگذرن.
اما یه انتخاب دیگه ای هم هست. اگه به جای اینکه هر بار که میخواهید پروپوزال بنویسید احساس بدبختی بکنید، بهش به شکل یه ابزار فروش مؤثر نگاه کنید چی؟
وقتی عناصر کلیدی اثرگذار کردن پروپوزال رو بشناسید و بدونید چطور ازشون برای جلب توجه استفاده کنید، میتونید با صرف وقت کمتر، مشتریهای بیشتری جذب کنید.
اگه از سر و کله زدن با پروپوزال نویسی خسته شدید، بدونید فقط شما نیستید که با این مشکل مواجه شدید. تو این مقاله ترفندهای پروپوزال نویسی رو بهتون آموزش میدیم تا با کار کمتر، نتایج بهتری کسب کنید.
سایر مقالاتی که ممکن است علاقه مند باشید

شرکت طراحی سایت در مشهد و تهران
طراحی سایت فروشگاهی
طراحی وب سایت ارزان
قیمت طراحی سایت
طراحی سایت حرفه ای
طراحی سایت اختصاصی
طراحی پرتال
سفارش طراحی سایت
برنامه نویسی وب سایت
سئو و بهینه سازی سایت

آموزش نوشتن یک پروپوزال عالی برای طراحی سایت و برنامه های موبایل

 

ساختار یک پروپوزال طراحی سایت عالی

شاید با این حس آشنا باشید که تمام سعیتونو میکنید تا یه پروپوزال بنویسید و چند ساعت بعد میبینید هنوز همون جایی هستید که بودید. به علاوه کلی سر درد و چند پاراگراف گیج کننده که به هیچ دردی هم نمیخوره.
دلیل اصلی اینکه بیشتر طراح های سایت با پروپوزال نویسی مشکل دارن همینه. فکرای زیادی تو سرشون هست، اما نمیدونن چطوری باید به طرز مؤثری این کارها رو بیان کنند. چون نمیدونن چی بگن یا چطور بگن، ساعتها وقت تلف میکنند و آخرش هم هیچی روی کاغذ نمیاد.
رازش در اینه که گرچه هر پروپوزالی از دیگری متفاوته، اما همه پروپوزال های متقاعد کننده از یک ساختار کلی تبعیت میکنند.
اگه این ساختار رو یاد بگیرید، دیگه وقت صرف این نمیشه که ببینید چی بگید و چی نگید. بهترین پروپوزالها اونهایی هستن که جلب توجه میکنند و مشتری رو قانع میکنند که شما قطعا بهترین گزینه برای انجام این کار هستید.
تمام پروپوزالهای خوب سه بخش اصلی دارند:
۱- گزاره مشکل
۲- ارائه راه حل
۳- هزینه های طراحی سایت
هر کدوم از اینها کلی نکات ظریف دارن که باید بهشون توجه بشه. اما اگه این نکات کلیدی رو – به همین ترتیبی که اینجا ارائه شده- رعایت کنید، پروپوزالتونو به موفقیت نزدیک کردید.
حالا بیایید هر کدوم رو به تفصیل شرح بدیم تا ببینیم چی هستن.
۱- گزاره مشکل
اولین قدم اینه که به مردم نشون بدید دقیقا چه نیازهایی دارند.
اینجا گزاره مشکل کارتونو راه میندازه. تو این بخش باید سعی کنید مکالمه ای رو که مشتری با خودش تو ذهنش داره بشنوید. مشتری از یه چیزهایی خسته و ناراحته که به شما مراجعه میکنه، با یه سری مسائل داره دست و پنجه نرم میکنه و میخواد شما براش مشکلشو حل کنید.
فرق اساسی یه گزاره مشکل متوسط و خوب چیه؟ گزاره مشکل متوسط هیچ وقت عمق قضیه رو نمیبینه و از سطح ظاهری پروژه فراتر نمیره. اینجور گزاره ها مشکل واقعی رو گزارش نمیکنند، بلکه فقط ویژگی های کار رو بازگو میکنند.
مثلا یه گزاره مشکلِ سطح متوسط این شکلی میشه:
شرکت الف میخواد بازطراحی سایتش یک ظاهر تازه و نو داشته باشه. بازسازی باید بتونه مشتری ها رو مجاب کنه تا با شرکت تماس حاصل کنند و محل شرکت رو بهشون نشون بده.
همچین پروپوزالی خسته کننده است، نه؟
فقط داره همون چیزهایی رو که مشتری خودشم میدونه (یعنی نیازهای پروژه) دوباره بازگو میکنه.
یه گزاره مشکل مؤثر باید شبیه این باشه:
شرکت الف به تازگی متوجه شده رقابت تو حوزه کاریشون خیلی شدت گرفته. این رقیبهای جدید سایتهای مدرنی دارند که توجه بعضی از مشتریهای قدیمی شرکت الف رو به خودش جلب کرده. شرکت الف میخواد سایتش رو با ظاهر جدید بازسازی کنه تا اطمینان حاصل کنه که مشتریهاش رو حفظ میکنه و حتی مشتری های جدیدی میتونه تبدیل کنه.
بازسازی باید راهی پیش پای مشتریها بذاره تا بتونن با شرکت تماس برقرار کنند و از موقعیت شرکت مطلع بشن. …
تفاوت این دو پروپوزال در چی بود؟ این روش مشتری رو عمیق تر درک میکنه و میتونه همینجا مشتری رو از آنِ خود کنه.
مشتریها معمولا وقتی درخواست پروپوزال میدن این چیزها رو عنوان نمیکنند. یعنی شما باید خودتون یکم عمیق بشید. از خودتون مدام بپرسید “چرا؟” تا بالاخره به اصل ماجرا پی ببرید. بعضی وقتا چیزهایی پشت قضیه هست که اصلا نیازی به یه ظاهر جدید هم نداره.
این روش نیاز به صرف وقت برای تحقیق داره. اما ارزششو داره چون در نهایت پروپوزالی که مینویسید نشون میده که تونستید انگیزه های مشتری رو به طور کامل درک کنید. این یعنی درصد برد شما بالاتر میره.

۲- ارائه راهکار
حالا که میدونید چی مشتری رو به این کار وادار کرده، باید براش راهکار بدید.
خیلی از طراح ها اینجای قضیه دچار مشکل میشن. یعنی تو پروپوزالشون نمیتونن درست منعکس کنند که مشتری به چی میرسه و با این پروپوزال چی قراره بدست بیاره و به کجا برسه.
به نظرتون چرا همچین اتفاقی میفته؟
“ارائه دهنده های خدمات نمیتونن راهکار ارائه شده رو به سود تجاری مشتری ربط بدن. در حالی که مشتریها تو هر صنعتی هم که باشن، براشون سود مهمه. اونها همه چیز رو با سودی که براشون حاصل میکنه میسنجند.
ارائه راهکار باید این طور باشه:
ما یه بازسازی کامل از سایت موجود پیشنهاد میکنیم. این بازسازی شامل یک لوگوی بروزشده، قرار دادن سرچ، صفحه ارتباط با ما و غیره خواهد بود.”
میبینید که این طرز نوشته استاندارده و همه طراح های سایت هم با این عناصر آشنا هستند. حتی خیلی از مشتریها هم این عناصر رو میشناسند. اما مشکل این پروپوزال عدم اشاره به سود تجاری ملموس بود و این که مشخص نکرده چرا این عناصر رو باید در بازسازی پیاده کنیم.
حالا ببینید یه راهکار خوب باید چطور نوشته بشه:
“برای اینکه بازار از دست رقبای جدید خارج بشه، طراحی سایت باید بازسازی بشه و یه روش بازاریابی اتخاذ بشه که بر این هدف تمرکز داشته باشه. به این ترتیب باید کار رو با بخش تحلیل شروع کرد و عناصر کلیدی سایت، انواع مشتریهای مختلف و درخواست برای اقدامهای ضروری رو بر اساس این تحلیل مشخص کرد.
بعد از این تحلیل نیازها یک برنامه برای محتوای سایت نیاز داریم که بر اساس اهداف خاص ما نوشته شده باشه و بعد وارد مرحله طراحی بشیم که شامل این موارد خواهد بود: …”
به نظرتون کدوم یکی بیشتر وعده داده؟ مثال دوم کار بیشتری رو وعده داده و احتمالا پر هزینه تر خواهد بود، اما با این حال شانس بیشتری برای برنده شدن داره.
راهکار رو از هر نظر به سود و منفعت تجاری ربط بدید و سعی کنید از جمعیت متفاوت تر جلوه کنید.
یه سری منافعی هست که برای مردم مهمتره:
دسترسی (اینکه آیا برای انجام سریع کار و بروزرسانی طراحی بهش ما نیاز دارند یا نه)
تسهیلات
سود کردن و پول بیشتر در آوردن
خدمات پس از فروش
صرفه جویی در وقت
سادگی
کمتر پول خرج کردن

هزینه ها

سوالی که تقریبا تو ذهن همه مشتریها هست اینه که: همه اینها قراره چقدر برام هزینه برداره؟
هزینه ها آخرین عنصر مهم در پروپوزال های متقاعد کننده است.
البته خیلی از طراحان تو این مورد زیاد راحت نیستند و سعی میکنند یه جوری غیرمستقیم ازش رد بشن … یا برای اینکه نشون بدن قیمتهاشون منصفانه است یه فهرست مینویسن و تک تک خدمات کوچیک رو هم توش عنوان میکنند.
این مسئله برای مشتریها هم گیج کننده است، خیلی از مشتریها حتی قبل از خوندن بقیه بخشها، اول میرن سراغ قسمت هزینه های پروپوزال. تو این جور مواقع دیگه هرچقدر هم که گزاره مشکل و راهکارتون عالی و بی نظیر باشه، وقتی که مشتری نخوندش هیچ ارزشی نداره.
اما نگران نباشید. میتونید بخش هزینه ها رو به یه ابزار فروش تبدیل کنید. یه تگ قیمت نگهدارید و همه چیزها رو سطح بالا بگیرید، اینطوری هضمش برای مشتری راحتتره. از نظر تایپوگرافی هم بهتره این بخش رو به صورت جدول ارائه بدید.
به این مثال توجه کنید:
بازسازی سایت ………………………………….۱۲۰۰ هزار تومن
جلسه اول – ما با شما درباره نیازها، اولویتها و کارهای تجاریتون صحبت میکنیم تا دقیق متوجه بشیم که چی میخواهید.
رابط کاربری – ما براتون یه رابط کاربری تازه و سهل الاستفاده برای ظاهر سایتتون طراحی میکنیم تا کاراییش افزایش پیدا کنه.
طراحی واکنشگرا – ما کاری میکنیم که تمام صفحات سایتتون وقتی از دستگاههای مختلف دیده میشن، تغییر اندازه بدن تا روی تمام دستگاه ها قابل استفاده و جذاب باشن.
بازسازی سایت – ما کل سایتتونو بازسازی میکنیم تا براحتی با طراحی کاربردی و تمیزی براتون کار کنه. ظاهر و حس سایتتونو مدرنیزه میکنیم تا برندی مدرن و به روز داشته باشید.
هزینه کل: ۱۲۰۰ هزار تومن
ببینید چقدر همه چیز خوب بیان شده و براحتی قابل فهمه؟
هدف همینه. مشتری باید بتونه ظرف یک ثانیه به صفحه نگاه کنه و جواب تمام سوالاتشو بگیره. اگه از این پیچیده تر باشه ممکنه صبرشون تموم شه.
بسته به طول دوره پروژه، شاید بخواهید یه سری پرداختها به صورت ماهانه انجام بگیره. این موارد در قسمت “پرداختهای زماندار” قرار بدید.

اصطلاح شناسی عناصر پروپوزال

سه بخش کلیدی که پیشتر عنوان کردیم، همه، اهداف جهانی دارند اما اصطلاحات متفاوتی براشون بکار میره و هر بخش اسامی مختلفی داره:
گزاره مشکل، نیازهای مشتری، اهداف مشتری، خواسته های مشتری، اهداف و خواسته های مشتری.
ارائه راهکار، راهکار ارائه شده، استراتژی ارائه شده.
هزینه ها، خلاصه هزینه ها، جدول پرداخت ها، هزینه های پروژه.
شما میتونید هر کدوم از این اسامی رو که دوست دارید انتخاب کنید، فقط مهم اینه که مشتری بتونه سریع متوجه منظورتون بشه.

توسعه یک فرایند قابل تکرار

حالا که عناصر پروپوزالهای متقاعد کننده رو شناختید، باید تو وقت صرفه جویی کنید و پروپوزالتونو به صورت یه فرایند قابل تکرار به جریان بندازید.
با اینکار تو وقتتون صرفه جویی میشه و دیگه لازم نیست همه پروپوزالهاتونو از پایه و اساس دوباره بنویسید. بلکه یه پروپوزال مینویسید و فقط برای شخصی سازی های خاص هر پروژه کمی فضا میذارید.
بهترین روش ساخت پروپوزال تکرارشونده، استفاده از نرم افزار پروپوزال نویسیه. با اینکار نه تنها ساختار پروپوزال متقاعد کننده رو رعایت کردید بلکه نیازی به طی مراحل به صورت دستی هم نیست. میتونید در کنار ویژگی ها و امکانات مناسب، ظاهر چشم نوازی هم به پروپوزالتون بدید. از جمله این امکانات، میشه به امضای الکترونیکی و صفحات فرود مشتری سفارشی اشاره کرد.
گزینه دیگه اینه که خودتون قالب پروپوزالتونو بسازید. اینطوری میتونید ساختاری رو که میخواهید پیاده کنید. برای اینکار میتونید از مایکروسافت ورد استفاده کنید.
هر قسمت رو با اندازه پروپوزال طبقه بندی کنید: بزرگ و کوچک.
با این کار براحتی میدونید که کدوم پروپوزال رو چه وقت استفاده کنید. پروژه های کوچیک مثل یه سایت سه صفحه ای روی یه قالب کوچیک انجام میشه. شاید وسوسه بشید که فقط یه تخمین ساده روی این کارها بزنید. اما مطمئن باشید زحماتتون بی نتیجه نمیمونه و اگه عناصرتون قانع کننده باشن موقع نوشتن هزینه ها جبران میشه.
الف) پروپوزال های کوچک
نیازهای مشتری
ارائه راهکار
هزینه ها
مراحل بعدی
نتیجه این پروپوزالها یه سایت دو صفحه ای خواهد بود. توجه کنید که این سه عنصری که پیشتر در موردش صحبت کردیم هم اینجا حضور دارند.
علاوه بر اونها من یه بخش دیگه هم اینجا اضافه کردم به اسم “مراحل بعد”. هدف این بود که به کسی که دوست داره پروژه رو پیش ببره کمک کنیم. یه مشتری که میخواد بلافاصله بعد از خوندن پروپوزال آستیناشو بالا بزنه باید چی کار کنه؟ حالا اینجا وقتشه که اون اطلاعات رو وارد کنید.
بخش قدم بعدی رو میتونید اینطوری بنویسید:
“برای شروع کار بازسازی، شرکت الف باید:
۱- با ما تماس بگیره (با شماره فلان) و پروپوزال رو تأیید کنه یا راجع به بخش هایی که دوست داره تغییر بده صحبت کنه.
۲- قرارداد رو امضا کنه.
وقتی قرارداد نهایی شد، ما یه جلسه برای بحث بر سر زمانبندی و ظاهر و حس مورد نظر برای سایت جدید تدارک میبینیم.”
تا حالا چند بار شده که بخوهید یه کار بزرگی انجام بدید اما بخاطر اینکه مراحل بعدیش براتون روشن نبوده به بعد سپردید و بعد هم فراموشش کرده باشید؟ نذارید این اتفاق بیفته. به مشتریهای مشتاق یه روش ساده و مستقیم نشون بدید که به جلو حرکت کنند و شما رو استخدام کنند.
ب) پروپوزال های بزرگ
اهداف و خواسته ها
راهکار ارائه شده
هزینه ها
هزینه های زمانبندی شده
زمانبندی تخمینی انجام پروژه
مراحل بعدی
شرایط و ضوابط
قالب پروپوزالهای بزرگ به نظر پیچیده تر از نسخه های کوچیک میاد اما در اصل نباید خیلی هم طولانی تر باشن. ما پروپوزال حدود ۲۵ هزار مشتری رو بررسی کردیم و فهمیدیم که پروپوزالهایی که کمتر از ۵ صفحه بودند شانس برنده شدنشون تا ۵۱% بیشتر از پروپوزالهای طولانی بود.
دو تا عنصری که اینجا اضافه شدند عبارتند از اطلاعات قانونی و قالب زمانی انجام کار. ما اینجا پروژه های بزرگ رو به مراحلی تقسیم می کنیم تا مشتری بدونه کدوم کار چه وقت قراره انجام بشه. طبعا هر دو طرف میخوان اینجا که بحث کلی پوله از خودشون به طور قانونی محافظت کنند.

آخرین اقدامات

حالا که دو قالب رو خلاصه وار و تیتر وار نوشتید، یه سبک کوچیک هم بهش اضافه کنید تا پروپوزالتون خیلی عالی بشه.
یه طراحی خیره کننده درست کنید و بعنوان هدر و فوتر قالب ورد بذاریدش. سعی کنید تا جایی که امکان داره استفاده از عناصر طراحی رو به حداقل برسونید. میتونید فقط به صورت سلیقه ای و برای اینکه مهارتتونو نشون بدید از عناصر استفاده کنید اما مواظب باشید که به محتوا غالب نشه.
میتونید حتی یه سری نوشته هم به پروپوزالتون اضافه کنید که بیشتر تو زمان صرفه جویی کرده باشید. این متن کمک میکنه که یادتون بیاد تو هر بخش باید چی بنویسید. اگه دوست داشته باشید میتونید بعضی از دستورالعملهای این مقاله رو هم توش کپی پیست کنید. فقط یادتون باشه که اینها محتوای واقعی نیستند و فقط قراره جای عناصر رو مشخص کنند که بعدا عناصر واقعی رو به جاش جایگزین کنید.
مواظب پاراگرافهای متن قابل بازیافت که باید تو هر پروپوزال خودتون اضافه کنید باشید. این چیزها خیلی کلی هستن و چیزهای کلی نمیتونن خیلی مفید باشن. هر پروژه ای هم از دیگری متفاوته. پس اگه دیدید محتوایی رو میشه دوباره برای یه پروژه دیگه هم استفاده کرد، بدونید که از نظر مشتری محتوای به درد نخوریه.
مشتریها فقط نگران پروژه خودشونن و میخوان بدونن شما چطوری میتونید بهشون کمک کنید.
اگه میخواهید یه صفحه برای اطلاعات شرکت بذارید، این کار رو بعد از بخش هزینه ها بکنید. چون باید اطلاعات رو به ترتیبی بذارید که بیشتر قانع کننده باشند. چیزهایی که درباره خودتون یا شرکتتون هست رو آخر بذارید تا خواننده بتونه انتخاب کنه که آیا میخواد اون قسمت رو هم بخونه یا نه.

ابزار و منابع

همونطور که ابتدای مقاله عرض کردم، با استفاده از نرم افزار پروپوزال میتونید تو وقتتون صرفه جویی کنید.
اگه مجبورید که از قالبهای دست ساز استفاده کنید، دستورالعمل بالا رو دنبال کنید تا خودتون بتونید یه قالب بسازید و مطمئن باشید که تمام عناصر رو به درستی توش رعایت کردید. اگه هنوز احساس سردرگمی میکنید و به کمک بیشتری نیاز دارید میتونید از این نمونه پروپوزال استفاده کنید.
در پایان این که طراحی سایت و بازاریابی بهم وابسته اند. یه سایت عالی تا نتونه از طریق کارهای بازاریابی دیده بشه به هیچ دردی نمیخوره. برای اینکه بتونید به مشتریهاتون در جذب بیشتر خریدار کمک کنید، حتما سری به قالبهای پروپوزال بازاریابی بزنید.

سوالی دارید؟

ثبت پروپوزالهای خوبی که بتونن توجه مشتری رو جذب کنند و برنده بشن شاید به نظر کار سختی بیاد اما با یک درک درست از ساختار اولیه و استفاده از نرم افزار (یا قالب)هایی که به تکرارپذیری پروپوزالها کمک میکنند میتونید تو وقتتون صرفه جویی کنید و مشتریهای بیشتری جذب کنید.
اگه باز هم در مورد ساخت و ثبت پروپوزال طراحی سایت سوال دارید میتونید برای ما پیام بذارید یا باهامون تماس بگیرید. خوشحال میشم بتونم کمکی بکنم.
طراحی سایت آفتاب

 

 

مشاوره و اجرا (برندینگ ، بازاریابی ، تبلیغات ، فروش و …)
طراحی و پیاده سازی انواع پورتال ها و وب سایت
طراحی و پیاده سازی اپلکیشن های موبایل
گروه مهندسی آفتاب


ارسال دیدگاه

گروه نرم افزاری آفتاب با بيش از 1 سال سابقه در طراحي سايت ها و پورتال هاي اطلاع رساني مجری پروژه هاي بزرگي بوده است و تمام سعی و تلاش گروه نرم افزاری آفتاب بر اين بوده كه براساس متدهاي روز دنيا بروز باشد و اكنون پس از گذشت سالها ، پورتال آفتاب يكی از قدرتمندترين و منحصر به فردترين نرم افزار هاي طراحي سايت و پورتال می باشد.

 

مشهد-خیابان صاحب الزمان-بین صاحب الزمان 1و3
ساعت 8 الی 18
۰۹۱۵۷۰۷۱۰۷۰
تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به آفتاب اپس میباشد. Copyright © 2003-2020 Aftabapps.com- Designed By AFTAB